The Outdoor Retreat

Pod vulkanom / ledenikom Snæfellsjökull na Islandiji - za mnoge velja za čarobno mistično goro. Na polotoku Snaefellsnes v vasi Rif v skupnosti Snaefellsbaer

Center tudi v Švici

Telefon / WhatsApp za obe lokaciji +41 76 812 00 00

TheOutdoorRetreat@gmail.com

Ko gledate v mobilni napravi,obrnite na stran in izberite celozaslonski način:

Čarobnost islandske zime (Hania Rani "F Major", Nastopajoči Mellina Boubetra, Janina Sarantsina in Fanny Sage, Režija Neels Castillon)

Hania Rani bo nastopala v Kaufleten v Zuricku v torek 2.11.2021, kjer bo proslavila svoj novi album Inner Symphonies

The Outdoor Retreat Center v Islandiji je popoln kraj za uživanje v enem izmed najbolj spektakularnih razgledov na majhno jezero in ledenik/vulkan hkrati. To je zelo priljubljeno mesto za ljudi, ki želijo odkriti čisto surovo naravo Islandije. Neposredne rezervacije lahko opravite z uporabo WhatsApp-a ali preko e-poštnega naslova zgoraj, kar nam prihrani od plačilo provizije za rezervacije prek agencij. Islandska nepremičnina je na seznamu švicarske nepremičnine kot soba z delnim pogledom na ocean. Včasih je še vedno na voljo za neposredno rezervacijo, tudi če agencija za rezervacije pokaže, da ni na voljo.

Ena od naših majhnih sob bo imela na tleh tatami, kot je prikazano na zgornji fotografiji.

Dnevno sobo smo preuredili v prav posebno sobo z raztegljivim kavčem iz tatamija, v kateri lahko ponoči spi 6 ali več oseb. Lahko pa se tudi spremeni v udobno dnevno sobo v japonskem slogu za dan in večer. Fotografija prikazuje dnevno različico. Ta soba lahko sprejme posameznike, par,celotno družino ali pa celo razširjene družine, kar jim omogoča, da si delijo eno sobo, namesto da bi morali plačevati več sob. Čakamo na dostavo tatamijev. Zofe in paraventi, ki gostom v tem delu dajejo malo zasebnosti, so že tukaj. Glej fotografijo.

Očitno ne bo tako kot pravi japonski Ryokan (najstarejši tip hotela na svetu), ampak bo dal sodobno skandinavsko različico hotela v sproščenem vzdušju in našo lastno različico večnamenske sobe s tatamijem, imenovano washitsu na Japonskem.

Naši tatami so izdelani v Aziji iz vrhunskih materialov, kot so lan in kokosova vlakna iz več kot 20.000 kokosov. (Glejte fotografije iz tovarne spodaj – na velikanski okolju prijazni ladji so se odpravili v Evropo.) V Islandiji se ob vstopu v dom sezuje čevlje. Kot na Japonskem je zelo pomembno, da v tatami sobo ne vstopite s čevlji.

Poudarek je na udobju, kot so tople odeje in perilo z veliko niti. Imate tudi skupen dostop do lepe palube, steklene hiše, 1,5 kopalnice, popolnoma opremljene kuhinje in jedilnice. Ustvariti vam hočemo občutek, kot da ste doma.

Tu spodaj niso naše fotografije, temveč fotografije z gore Fujia. Tu so le za ilustracijo. naš vulkan je v resnici ob strani, vmes pa so narava, jezera in slap.

Goste navdihujeta čudovita narava in prijetno vzdušje. Prosimo, preberite celoten opis in preverite, ali vam katera od naših ponudb ustreza.

Traveler on scenic Icelandic road in Snaefellsnes peninsula of Iceland


Lokacija in pokrajina sta kot sanjska podoba Islandije. (To je treba izkusiti osebno, saj tega ni mogoče ujeti s kamero.) Rezervirajte, če vam je všeč opis in se strinjate s hišnim redom.


Skupen dostop do sončne terase, zunanje steklene sobe, 1,5 kopalnice, kuhinje in dnevne sobe. Ustvariti vam hočemo občutek, kot da ste doma.

Dnevna soba je prostor za sprostitev, branje ali preprosto uživanje v razgledu. Pred dnevno sobo je velika sončna terasa z večjim razgledom in majhna steklena hišica. Ena kopalnica je s tušem, druga pa samo s straniščem. Običajno je uporaba stvari tukaj brezplačna. Na voljo imate opremljeno kuhinjo.


To je lokacija, ki naredi ta FANTASTIČNI pogled. (Vulkan je ob dobrih dneh mogoče videti z oddaljenega polja tudi iz Reykjavika. Vendar pa pogled na goro tako od blizu in osebno naredi razliko. Dodatek majhnih jezer tik ob hiši in oddaljenega slapa prispeva k čarobnosti. Če hočete izkusiti ta prelep razgled, priporočamo daljše bivanje.

Kirkjufell mountain with beautiful aurora borealis and frozen water falls in winter, Iceland. One of the famous natural heritage in Iceland.


To je tudi odličen kraj za enodnevne izlete na katero koli točko polotoka. (Večino potovanj je mogoče pretvoriti v povratna potovanja, kjer se lahko vozite po različnih poteh naprej in nazaj). To ni hotel, nekatere stvari vam bodo morda všeč veliko bolj všeč, druge manj. Zakaj ne bi združili svoje lastno kuhanje in obenem uživali v bližjih restavracijah.

º Upoštevajte, da me ocene morda postavljajo na neko vzvišano mesto. Nekaterim ljudem sem mogoče res bolj všeč. Še vedno se lahko zgodi, da ti ne bom všeč ali da me ne boš imel možnost spoznat (Lahko, da bom kje drugje delal, ali pa užival svoj prosti čas). Sam imam raje goste, ki so bolj družabni, ampak kljub temu ste lahko bolj zase delno ali večino časa. Sem velik ljubitelj narave, zdravega življenja, glasbe, plesa, masaž, branja, pohodništva, krpljanja, teka na smučeh, plavanja obenem pa tudi uživam v družbi ostalih ljudi. Samo jasno mi sporočite, kaj bi radi počeli skupaj in kdaj. Sem liberalna oseba, ki spoštuje, da so ljudje različnih mnenj. Če pa ste nekdo, ki ne spoštuje drugih, vključno z vašim sopotnikom (npr. partnerjem), potem vas prosimo, da tukaj ne ostanete, razen če spremenite vaš odnos. Tu je moj dom, in ti živiš z mano za kratek čas. Rad bi imel normalno interakcijo, ki temelji na kvaliteti. Rad se šalim, rad izrazim svoje mnenje. Lahko te bom pohvalil, ali pa ti dal kako kritiko, vse z dobrim namenom. Najini zasebni pogovori naj ostanejo zasebni.

An Icelandic Horse enjoys the sunset on an autumn evening somewhere on the Snaefellsnes peninsula

Okolju prijazno

Veliko brezplačnega parkirišča. Sredi ptičjega rezervata in ekskluzivnih kolesarskih poti. Obiščite naše strani o opazovanju ptic in kolesarjenju.

Nekaj za večino, vendar ne za vsakogar

The Outdoor Retreat Center v Islandiji je bil prenovljen leta 1980 in je dobro vzdrževan z nekaj nedavnimi prenovami. Imamo nekaj za večino plačilnih razredov. Toda v vsakem primeru morate biti pripravljeni si DELITI stanovanje.

Izberete lahko zasebno sobo, odprto veliko sobo s tatamijem ali pa boste morda želeli iti še korak dlje v skupni rabi in dejansko deliti sobo, tako da rezervirate eno od kategorij skupnih sob.


S prostovoljstvom imate možnost pomagati in obenem nekaj prihraniti istočasno.

Ne glede na to, kaj rezervirate, boste lahko uživali v fantastičnih razgledih, npr. iz steklene hiše, terase in dnevne sobe. Spalnice imajo razgled, če pogledate nekoliko vstran; morja in gorovja ali zelenega (poleti) območja čez cesto.

Sobe imajo bodisi dve vzmetnici, ki ju je mogoče združiti, ali majhno dvojno/zakonsko posteljo. Načrtujemo polzasebni tatami v japonskem slogu družine, ograjen z japonskimi paraventi (čakamo na dostavo paraventov in tatamijev), primeren za pare, skupine, družine ali celo razširjene družine. Postelje so lahko razporejene na različne načine, odvisno od skupine.

To je Hotel Day Dream. Prostor za resnično sprostitev z občutkom, da ste na vrhu sveta.

Poceni nastanitev, namesto tega porabite denar za restavracije (ki so na svetovnem nivoju), le kratko vožnjo stran. To je odličen kraj za začetek novega življenjskega sloga brez kajenja, drog in zlorabe alkohola.

Odlična masaža je morda na voljo na lokaciji. Idealen kraj za sprostitev ali vadbo na prostem in hujšanje (ne pozabite, da se posvetujte s svojim zdravnikom, preden začnete s katerim koli intenzivnejšim programom). Fantastičen kraj za ljubitelje in opazovalce ptic. Perila, kot so brisače se perejo pri najmanj 60 stopinjah in parijo za dodatno higieno (Na voljo so sveže brisače za roke, s katerimi lahko posušite roke). Najdete lahko tudi veliko navodil in nalepk s svetovanjem, ki vam bodo pomagale pri uporabi prostorov.

The Outdoor Retreat Center je v zasebni hiši.

POMEMBNO. Želim vam, da kar najbolje izkoristite svoj dopust. Naš center vam daje možnost bivanja v islandski hiši. Ljudje so na splošno zelo navdušeni nad razgledom. Če pa nimate avta ali ne pridete sem zgolj zato, da bi uživali v razgledu in/ali na prostem in/ali vam ni enako udobno ko ste sami ali v družbi neznancev, potem ta kraj verjetno ni za vas. Kajti hišo si lahko delite, lahko pa da ste sami. Javni prevoz sincer je, vendar zelo redko. V šolski sezoni boste morda lahko brezplačno uporabljali šolske avtobuse za prevoz do najbližjih vasi. Če imate avto in želite obiskati različne kraje, je to zelo lepa lokacija za ta namen.

Aerial drone photo of a empty quit road road towards a huge volcanic mountain Snaefellsjokull in the distance, near Snaefellsjokull national park, Iceland. Photo taken in Iceland.